+47 948 35 637 jaj@nisjemetall.no

Gitterrister

Nisjemetall er din pålitelige leverandør av høykvalitets gitterrister produsert i Europa av stål, aluminium, og komposittmaterialer. Våre produkter er designet for å møte dine mest krevende behov, enten det gjelder offshore, industrielle applikasjoner, offentlige rom eller private prosjekter. La oss guide deg gjennom vårt omfattende utvalg og finne den perfekte løsningen for deg.

Hva er gitterrister?

Gitterrister er et essensielt element i moderne konstruksjon og design, kjent for sin styrke, fleksibilitet og estetikk. Enten du trenger en sklisikker gitterrist, kjøresterke rister for industriområder, eller en dekorativ entrerist, har vi det du trenger. Vår dedikasjon til kvalitet og innovasjon sikrer at våre stålrister, aluminiumsrister, og GRP-rister overgår dine forventninger.

 

Hvorfor velge Nisjemetall?

Nisjemetall leverer i ubehandlet stål, galvanisert stål, rustfritt og syrefast stål og vår produksjon gir deg fleksibiliteten du trenger i form av skreddersydde produkter.
Våre galvaniserte rister og elefantrister tilbyr eksepsjonell holdbarhet og korrosjonsmotstand, noe som gjør dem ideelle for både onshore og offshore. Gitterrister i aluminium kombinerer styrke med lav vekt, noe som forenkler installasjon og vedlikehold.

Cortenstål (Corten) gitterrister lages på mål.

 

Komposittmaterialer: Innovasjonen i moderne gitterrister

For de som søker det nyeste innen teknologi og design, tilbyr våre GRP-rister en unik kombinasjon av styrke, lav vekt og korrosjonsresistens. Disse er perfekte for kjemisk aggressive miljøer eller der lav vekt er av største betydning.

 

Bruksområder

Våre gitterrister er utrolig allsidige. Vi har løsningene som sikrer sikkerhet og estetikk, fra gitterrist-trapp og gangrist til kjøresterke gitterrister for tunge kjøretøy. Våre fotskraperister og rister til inngangsparti tilfører stil og funksjonalitet til ethvert prosjekt.

 

Hvorfor våre kunder velger oss

Skreddersydde løsninger: Hvert prosjekt er unikt, og derfor tilbyr vi tilpassede løsninger for å møte dine spesifikke behov.
Kvalitet uten kompromiss: Vi bruker kun de beste materialene og produksjonsprosessene for å sikre at våre produkter er av høyeste standard.
Erfaring og ekspertise: Med år i bransjen har vi den kunnskapen som trengs for å guide deg til den beste løsningen.

Gitterrister stål

Nisjemetall leverer gitterrister i ubehandlet stål, varmgalvanisert stål, rustfritt stål(304) syrefast(316) og Cortenstål. Vi leverer raskt standard lagerformater, men skreddersyr selvsagt også alle typer av gitterrister

Nisjemetall leverer gitterrister til de fleste bruksområder og formål både on- og offshore. Fra ledende europeiske produsenter leverer vi et komplett sortiment.
For oss er ingen prosjekt for stort- eller for lite. Vi tar alle oppdrag like seriøst. Sammen med kunden finner vi optimale løsninger.

Vi tilpasser gitterrister til gangbaner og plattformer, fasadekledning, fotskraperister, kjøresterke rister, ventilasjonsrister osv.

Nisjemetall leverer press-inn gitterrister, press-sveisede gitterrister, offshore gitterrister som oppfyller kulestopp (NORSOK).

Gitterrister kan leveres med ekstra sklisikring med sagtagget overflate. Vi leverer også valgfri maskestørrelse.

Vi beregner styrken på gitterristen ut fra deres behov.

I stål leverer vi følgende materialer:

 • S235JR, ubehandlet og varmgalvanisert gitterrist
 • S355JR, ubehandlet og varmgalvanisert gitterrist
 • Cortenstål gitterrist i type press inn
 • Aisi 304 rustfri gitterrist i type press inn
 • Aisi 316 syrefast gitterrist i type press inn

Last ned våre produktark

 

Festeklammer til gitterrister

Gitterrister aluminium

Nisjemetall skaffer både tradisjonelle gitterrister i aluminium og også hullrister i samme materiale. INDURO aluminiumsrister produseres normalt i materiale AlMg Si 0,5. Ristene leveres ubehandlet, beiset eller eloksert i flere ulike farger. Pulverlakk er også en mulighet

Våre aluminiumsrister kan brukes til mange ulike formål. Her er noen bruksområder:

 • Fasadekledning
 • Plattformer, gangbaner og trapper
 • Kan leveres som sikkerhetsrist for offshore-formål.
 • Kulesikker og sagtannet.
 • Som Louvre rister (ventilasjonsrister) med skråstillte lameller.
 • Solskjerming

Fordelen med aluminium gitterrister er selvfølgelig den lave vekten. Materialet er også utmerket fordi det blir estetisk og overflaten gir et flott uttrykk.
Det er også et materiale som egner seg godt for overflatebehandling, og som gir god korrosjonsbestandighet.

Gitterrister kompositt

Det er en stor fordel at gitterrister som skal brukes som gangbaner og subsea-beskyttelse ikke ruster. Våre profilbaserte gitterrister i glassfiber tåler både uvær og saltvann, og har dermed lang levetid. Vi leverer produkter til marked som offshore, fiskeoppdrett, jernbane og annen industri

I tillegg til gitterrister så kan vi levere produkter i glassfiber som strukturer som gangbaner, trapper med mer, samt kabelbaner, kabelstiger og kabelkanaler. Strukturprofiler er også tilgjengelig. Har du slitte , glatte eller ujevne trappetrinn? Vi leverer sklisikre plater, trappetrinn og trappeneser for glatte underlag.

Fordeler med glassfiber

 • Lav vekt, glassfiber veier nesten bare en tredjedel av det stål veier.
 • høy styrke sammenlignet med stål, tre og betong, er glassfiber et sterkt materiale i forhold til vekten.
 • Ingen korrosjon, glassfiber vil ikke ruste eller råtne slik som tradisjonelle materialer.

Glassfiber er enkelt å jobbe med. Det kreves verken spesielle verktøy eller maskiner.

Nisjemetall AS kan levere standardprodukter, samt skreddersøm.

Gitterrister feste og børster

For gitterrister leverer vi ulike løsning for feste til understøttelse. Våre løse gitterrist festeklammer leveres løse som sett. Vi produserer også gitterrister med integrerte festeplater mellom bærestålene for solid forankring mot underlaget.

 

Nisjemetall AS leverer børster til fotskraperister. Vi lagerfører børster i grå farge. Pakningsantallet er 85 stk. Fra eksternlager leverer vi også børster til fotskraperister i fargene: Rød, grønn, blå, gul, grønn, svart og brun

Spør oss så finner vi sammen den ideelle løsningen for feste av deres gitterrist.

Vanlige spørsmål og svar

Kan gitterrister tilpasses mine spesifikke mål?

Absolutt! Vi tilbyr skreddersydde løsninger for å sikre at våre gitterrister passer perfekt til ditt prosjekt.

Leverer Nisjemetall alle mulige type av gitterrister?

Vi leverer stort sett alle tenkelig materialer som skreddersøm, samt alle de ulike typene av gitterrist.

Kan jeg bestille prøver før jeg foretar et større kjøp?

Ja, vi forstår viktigheten av å føle på kvaliteten før du kjøper. Kontakt oss for prøvebestillinger.