+47 948 35 637 jaj@nisjemetall.no

Strekkmetall

Nisjemetall leverer direkte fra flere ledende europeiske produsenter uten fordyrende mellomledd. Vi tilbyr det i alle tenkelige materialer. Vi leverer i mange forskjellige utforminger av maske og strengbredder.

Oppdag allsidig strekkmetall hos Nisjemetall

Innovasjon møter tradisjon gjennom vårt brede utvalg av strekkmetall. Med materialer som stål, syrefast stål, kobber, messing, aluminium og cortenstål, står vi klare til å forsyne ditt prosjekt. Våre produkter er perfekt tilpasset både industrielle behov og kreative visjoner, fra paneler til trapper og mer.

Hva er strekkmetall?

Det er et unikt og allsidig materiale som blir produsert ved å kutte og strekke metallplater for å danne åpne mønstre. Denne prosessen skaper et sterkt, lettvekt, og fleksibelt produkt som kan anvendes i en rekke applikasjoner, inkludert gangbaner, rekkverk, fasadekledning, gjerder, plattformer og rullstolramper. 

Nisjemetall AS leverer et komplett sortiment. Vårt sortiment spenner fra fint strekkmetall ned i 0,15 mm, ofte kalt micro strekkmetall til grovere typer helt opp i 270x100mm brukt i konstruksjoner som gangbaner, gjerder, fasadekledning, rekkverk, plattformer og rullestolramper mm.

Vi har et stort utvalg i lagerformater og skreddersydde konfeksjonerte strekkmetall-produkter. Nisjemetall leverer blant markedets bredeste formater på forespørsel.

Strekkmetall er et meget anvendelig produkt. Det er bare å la fantasien bestemme anvendelsen, det finnes et utall av muligheter. Produktet produseres enten av plate fra coil eller fra formklipt format som stanses samtidig som det strekkes ut. Dette gjør at nettet ikke har sveiseskjøter eller noen annen fysisk sammenbinding hvilket gjør det til et sterkt materiale som er solid og samtidig formbart.

For andre bruksområder kan vi nevne:

I siler og filtre, himlingspaneler, innredninger, møbler, sikring og rekkverkspaneler, samt et utall av andre anvendelsesområder.

Hvilket materiale som skal anvendes overlater vi til deg som kunde å bestemme. Våre strekkmetall rodukter produseres i sort stål, rustfritt og syrefast, aluminium, galvanisert, samt andre valgmuligheter. Valgfri overflatebehandling er også mulig. Vi nevner varmgalvanisering (forsinking) pulverlakkering, eloksering mm.

Noen bilder fra vår leverandør Mevaco

Materialer:

 • Ubehandlet stål
 • Varmgalvanisert stål
 • Pregalvanisert stål
 • Rustfritt, aisi 304
 • Syrefast aisi 316
 • Aluminiumskvaliteter
 • Kobber, messing osv
 • Corten stål

Variasjonen av materialer

 • Stål ubehandlet og varmgalvanisert: Rimelig og anvendelig løsning, for egen bearbeiding.

 • Rustfritt og syrefast stål: For robusthet og korrosjonsresistens, ideell for tøffe miljøer on- og offshore.

 • Kobber: Tilbyr enestående estetikk og naturlig korrosjonsmotstand, perfekt for arkitektoniske applikasjoner.

 • Messing: Skaper en følelse av varme og luksus, ideell for dekorative formål.

 • Cortenstål: Kjent for sin rustikke sjarm og langvarige holdbarhet, en favoritt for utendørs design og arkitektur.

 • Aluminium: lav vekt og høy korrosjonsmotstand, gode mekaniske egenskaper

Utforsk bruksområdene for strekkmetall

Strekkmetallets fleksibilitet kjenner ingen grenser, med alt fra funksjonelle rister for industriell filtrering til elegante strekkmetallfasader som utgjør et visuelt midtpunkt. Enten det er for økt sikkerhet i gangbaner eller plattformer til vindskjerm offshore eller på flyplasser.

Hvorfor velge oss?

 • Tilpassede løsninger: Vi skreddersyr strekkmetallprodukter til ditt spesifikke behov, uansett prosjektets størrelse.
 • Øverste kvalitet: Vår forpliktelse til kvalitet sikrer at du mottar produkter som er bygget for å vare.
 • Ekspertise og erfaring: Med dyptgående kunnskap og lang erfaring, er vi din pålitelige partner i alle prosjekter som involverer strekkmetall.

Ofte stilte spørsmål

Kan strekkmetall tilpasses for spesifikke design?

Absolutt. Vi tilbyr tilpassingstjenester for å sikre at det møter de eksakte spesifikasjonene for ditt prosjekt.

Hva er fordelene med cortenstål sammenlignet med vanlig stål?

Cortenstål tilbyr unik estetikk med sin karakteristiske patina, samt økt motstand mot vær og vind, noe som gjør det ideelt for utendørs bruk.

Hvilket materiale anbefales for utendørs bruk?

Aluminium, syrefast og rustfritt benyttes i tøffe kystnære områder og offshore. Cortenstål og galvanisert stål i ulike byggprosjekter. Lakkert aluminium ofte som fasadekledning og rekkverk.